Wanneer een uitvaartverzekering afsluiten?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geschreven door Nora

Inhoud

Wanneer een uitvaartverzekering afsluiten? Dat is een vraag die veel mensen bezig houdt. Het afsluiten van een uitvaartverzekering is ook iets waar we onszelf eigenlijk helemaal niet mee bezig willen. Toch is het belangrijk om hier op tijd over na te denken. Dit kan namelijk ook veel financiële voordelen voor de verzekeringsnemer opleveren. In dit artikel leggen wij uit wat de beste leeftijd is voor het afsluiten van een uitvaartverzekering.


Wanneer een uitvaartverzekering afsluiten?

Wanneer men een uitvaartverzekering moet afsluiten is voor veel mensen onduidelijk. Op een jonge leeftijd lijkt het nog erg ver, en daarom ook niet nodig. Maar voor veel mensen is het ook duidelijk dat, hoe langer ze wachten, hoe hoger de premie is die ze maandelijks moeten betalen.

Er is niet één specifiek moment waar men ‘het beste’ een uitvaartverzekering kan afsluiten. Ieder moment is namelijk het juiste moment om een uitvaartverzekering af te sluiten. Op deze manier verzekerd men zichzelf van een grote kostenpost die nabestaanden zullen moeten betalen.


Vanaf welke leeftijd een uitvaartverzekering?

Een uitvaart kost in 2020 ongeveer €9.000, en dit bedrag stijgt ieder jaar door de inflatie. Over enkele tientallen jaren, kunnen de kosten voor een uitvaart dus enorm opgelopen zijn. Daarom kiest ook het grootste deel van de Nederlands voor een uitvaartverzekering. Zo’n 70% van alle Nederlands heeft een uitvaartverzekering. Op deze manier dekken zij de kosten voor hun uitvaart.

Wanneer er een uitvaartverzekering afgesloten wordt moet er iedere maand premie betaald worden. De hoogte van deze premie is afhankelijk van verschillende factoren. Een van deze factoren is de leeftijd. Hoe hoger de leeftijd, hoe hoger het overlijdensrisico. Ook ziekte en het medische verleden kunnen een rol spelen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Omdat mensen op late leeftijd een hoger overlijdensrisico hebben, willen verzekeraars dit risico afdekken met een hogere premie. Daarom zullen mensen op hogere leeftijd meer premie betalen dan iemand die op jonge leeftijd een uitvaartverzekering wil afsluiten.

Het verstandigste is om op een zo jong mogelijke leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Dat is namelijk financieel gezien erg voordelig. Zo wordt er namelijk over het hele betalingstermijn maandelijks een stuk minder premie betaald.

Kosten van een uitvaartverzekering

De kosten van een uitvaartverzekering verschillen per situatie. Deze zijn afhankelijk van factoren als leeftijd, medische achtergrond en levensstijl. Bij het afsluiten van uitvaartverzekering moet men altijd een medische vragenlijst invullen. Op basis hiervan wordt de hoogte van de premie betaald. Iemand met een hoger overlijdensrisico betaald over het algemeen meer premie dan iemand die een laag overlijdensrisico heeft.

Gemiddeld gezien zijn dit de maandelijkse kosten van een uitvaartverzekering:

  • Een 18-jarige betaald ongeveer 8 euro per maand
  • Een 30-jarige betaald ongeveer 11 euro per maand
  • Een 50-jarige betaald ongeveer 20 euro per maand

Wanneer iemand op 18-jarige leeftijd een uitvaartverzekering afsluit, hoeft hij zijn hele leven maar 8 euro per maand te betalen. Ook wanneer hij 50 jaar is.


Goedkope uitvaartverzekering afsluiten

Bent u opzoek naar de goedkoopste uitvaartverzekering? Bij goedeuitvaartverzekering.nl zijn wij altijd opzoek naar de beste en goedkoopste uitvaartverzekeringen. Wij willen het namelijk zo makkelijk mogelijk maken om een uitvaartverzekering af te sluiten, omdat we weten hoe belangrijk het is.

Op onze website hebben wij dan ook een handige tool waarmee we real-time de hoogte van de premie berekenen per verzekeraar. De uitkomst wordt weergegeven in een duidelijk overzicht. Vergelijk hier de goedkoopste uitvaartverzekeringen!

Vergelijk hier de goedkoopste uitvaartverzekering:

VerzekeraarPremie per maandVerzekerd bedrag
Yarden€ 7,94€9.000Meer info
Dela€ 8,06€8.000Meer info
Monuta€ 10,14€8.000Meer info

Vanaf welke leeftijd kan er een uitvaartverzekering afgesloten worden?

Het is mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten wanneer men volgens de wet volwassen is. Dit is op de leeftijd van 18 jaar. Op deze leeftijd is de premie die men betaald voor een uitvaartverzekering ook het laagst. Kinderen onder de 18 jaar zijn gelukkig ook verzekerd voor de kosten van een uitvaart, mits hun ouders een uitvaartverzekering hebben.

Veel verzekeraars verzekeren kinderen gratis mee wanneer hun ouders (of een van de ouders) een uitvaartverzekering heeft. De voorwaarden voor het gratis laten meeverzekeren van kinderen is voor iedere uitvaartverzekeraar anders. Daarom is het ook verstandig om altijd goed de polisvoorwaarden te lezen.

Bij Monuta zijn kinderen gratis meeverzekerd waarbij de hoogte van de dekking van de uitvaart zo hoog is als het hoogst verzekerde bedrag van een van de ouders.

Yarden laat kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekeren. Hiervoor moeten ze wel aangemeld zijn op de polis van een van de ouders.

Verzekeraar Dela heeft totaal andere voorwaarden. Kinderen zijn vanaf de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte gratis meeverzekerd. Na deze 60 dagen kunnen ze worden meeverzekerd op de polis van de ouders, mits ze een kinderpremie betalen.

Lees hier meer over het laten meeverzekeren van uw kinderen.


Waar op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Wanneer u van plan bent om een uitvaartverzekering af te sluiten zijn er verschillende punten waar u rekening mee kunt houden. Op deze manier wordt de beste uitvaartverzekering gekozen.

Bereken de uitvaartkosten

Door de uitvaartkosten te berekenen is het duidelijk welk bedrag verzekerd dient te worden. Zo is de kans het grootst dat de gehele kosten van de uitvaart gedekt worden na overlijden. Op onze website kunt u via de link de uitvaartkosten berekenen.

Kies een verzekering die bij u past

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Iedere verzekering past weer bij bepaalde personen, omdat zij weer andere wensen hebben. De drie populairste verzekeringen zijn een natura uitvaartverzekering, kapitaal uitvaartverzekering en een combinatie tussen deze twee.

Het verzekerde bedrag bij een natura uitvaartverzekering wordt na overlijden besteed door de verzekeraar. Nabestaanden mogen dus niet zelf kiezen waar het verzekerde bedrag besteed wordt.

Bij een kapitaal uitvaartverzekering mogen nabestaanden zelf kiezen waar het verzekerde bedrag besteed wordt. Een combinatie tussen deze twee verzekeringen houd in dat een deel van het verzekerde bedrag besteed wordt door de verzekeraar, en een ander deel besteed wordt door de nabestaanden.

Polis indexeren of niet?

De kosten van een uitvaart stijgen ieder jaar door inflatie. Een uitvaart die nu €9.000 kost, kan over 40 jaar €20.000 kosten. Daarom bieden verzekeraars de mogelijkheid om de uitvaartverzekering te indexeren. Zo stijgt het verzekerde bedrag mee met de inflatie. Nabestaanden komen zo niet voor een grote kostenpost te staan, omdat het hele bedrag gedekt blijft.

Lees de polisvoorwaarden

Lees altijd de polisvoorwaarden aandachtig door. Iedere verzekeraar hanteert namelijk andere voorwaarden dan de andere verzekeraar. Daarom is het altijd verstandig dat u weet wat een uitvaartverzekeraar u aanbied wanneer u een verzekering gaat afsluiten. Dit kan veel problemen voorkomen.

Populaire berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goede Uitvaartverzekering

Goede Uitvaartverzekering bied een helder overzicht tussen de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen. Wij hebben een speciale tool die kan berekenen welke uitvaartverzekering het beste bij uw wensen past. Zo kunt u erop uit gaan dat u uw nabestaanden niet met een grote kostenpost achterlaat.

Logo Goede Uitvaartverzekering

Goedeuitvaartverzekering.nl 2020 © Alle Rechten Voorbehouden