Uitvaartverzekering voor iemand anders afsluiten. Kan dat?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geschreven door Nora

Inhoud

Het kan voorkomen dat u weinig verstand heeft van verzekeringen. Hierdoor kan het lastig zijn om zelf een uitvaartverzekering af te sluiten. Gelukkig is hier een oplossing voor. Een uitvaartverzekering voor iemand anders afsluiten mag namelijk gewoon. Dit mag een vriend, familielid maar ook een adviseur (assurantiekantoor) zijn. Via de website van de verzekeraar kan diegene dit makkelijk voor u regelen. In dit artikel leest u hoe dit in zijn werking gaat en of er bepaalde voorwaarden aan vast zitten.


Uitvaartverzekering voor iemand anders afsluiten

Het is mogelijk om een uitvaartverzekering voor iemand anders af te sluiten. Er zijn veel situaties mogelijk waarin iemand anders de uitvaartverzekering afsluit. Stel dat iemand weinig verstand heeft van het afsluiten van verzekeringen. Of simpelweg te weinig tijd heeft om dit zelf te doen. In dit geval kan iemand anders dat voor hun doen. We spreken dan over een verzekeringsnemer en een verzekerde.

Verzekeringsnemer

De persoon die een uitvaartverzekering afsluit, wordt ook wel de verzekeringsnemer genoemd. In de meeste gevallen is de verzekeringsnemer ook degene die de premie betaald. Denk bijvoorbeeld aan ouders, maar ook aan een verzekeringsadviseur. Veel mensen laten hun verzekeringen afsluiten en regelen door een assurantiekantoor. Dit is een kantoor met adviseurs. Wanneer iemand zijn verzekering afsluit via een assurantiekantoor, is het kantoor de verzekeringsnemer.

Verzekerde

Degene die is verzekerd, is de verzekerde. De polis staat dan ook altijd op naam van de verzekerde. In het geval van overlijden zullen de nabestaanden van de verzekerde het verzekerde bedrag ontvangen. Hiermee kunnen zij vervolgens de uitvaart betalen.


Uitvaartverzekering aanvragen

Eerst zal er een uitvaartverzekering aangevraagd moeten worden. Dit kan op de website van de verzekeraar. Bij het aanvragen van de uitvaartverzekering moeten verschillende gegevens ingevuld worden. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke gegevens zoals naam, leeftijd en adres. Maar er zal ook naar een gezondheidsverklaring gevraagd worden in de vorm van een vragenlijst. Deze gezondheidsvragen dienen naar waarheid ingevuld te worden. Op basis van de gezondheidsvragen en de leeftijd zal de hoogte van de premie bepaald worden.

Nadat de aanvraag is ingediend, laat de verzekeraar weten of ze de aanvraag accepteren, accepteren onder speciale voorwaarden of weigeren. Wanneer het overlijdensrisico groter dan het gemiddelde is (bijvoorbeeld door leeftijd of ziekte) kan de verzekeraar besluiten om een hogere premie te vragen.

Hieronder staan de populairste verzekeraars weergegeven. Door op de naam van de verzekeraar te klikken gaat u vervolgens naar een pagina over desbetreffende verzekeraar. Hier kunt u meer informatie over deze verzekeraar en de verzekeringen die ze aanbieden vinden.

Verzekeraar
Monuta
Dela
Yarden

Kosten per maand van een uitvaartverzekering

De kosten per maand verschillen voor iedere uitvaartverzekering. Het ligt aan wie de verzekeraar is, wat de polisvoorwaarden zijn, hoe hoog het verzekerde bedrag is en wat de leeftijd en gezondheidstoestand van de verzekerde is.

Hoe jonger de verzekerde, hoe lager de premie die hij betaald. Dit komt doordat het overlijdensrisico op jonge leeftijd erg laag is. Hoe ouder de verzekerde, hoe hoger dit overlijdensrisico wordt. Het is daarom vaak een stuk voordeliger om op een zo jong mogelijke leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Op lange termijn bent u dan een stuk minder geld kwijt.


Uitvaartverzekering vergelijken

Er zijn veel verzekeraars die een uitvaartverzekering aanbieden. Hierdoor kan het soms lastig zijn om de juiste verzekering te kiezen. Daarom kunt u ervoor kiezen om uw uitvaartverzekering door iemand anders te laten regelen.

Een uitvaartverzekering afsluiten is niet moeilijk. U moet alleen wel weten waar u op moet letten. De meeste mensen vinden de hoogte van de premie erg belangrijk. Daarom geven wij hieronder de goedkoopste uitvaartverzekeringen weer in een overzichtelijke tabel. De hoogte van de premie is gebaseerd op een gezond persoon van 24 jaar. Door op ‘Meer info’ te drukken kunt u de premie die u bij deze verzekeraar betaald berekenen.

VerzekeraarPremie per maandVerzekerd bedrag
Yarden€ 7,94€9.000Meer info
Dela€ 8,06€8.000Meer info
Monuta€ 10,14€8.000Meer info

Mag u een uitvaartverzekering voor iemand anders afsluiten?

Het is toegestaan om een uitvaartverzekering voor iemand anders af te sluiten. Zolang u weet hoe dit in zijn werking gaat en wat de gegevens van degene die zich wil laten verzekeren zijn, zal dit geen problemen opleveren. Zorg er wel voor dat u zeker weet dat de gegevens die u doorgeeft aan de verzekeraar kloppen. Dit voorkomt een hoop (onnodige) extra tijd en moeite.

Populaire berichten

uitvaartverzekering afsluiten 2021

Uitvaartverzekering afsluiten 2021

Een uitvaartverzekering afsluiten in 2021? Het kan best lastig zijn om de juiste uitvaartverzekering te kiezen, omdat er veel aanbod is. Gelukkig

uitvaartverzekering aanvragen 2021

Uitvaartverzekering aanvragen 2021

Een uitvaartverzekering aanvragen in 2021 kan stukken makkelijker, nu wij de goedkoopste uitvaartverzekeringen van 2021 hebben gevonden. Het kan namelijk best lastig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goede Uitvaartverzekering

Goede Uitvaartverzekering bied een helder overzicht tussen de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen. Wij hebben een speciale tool die kan berekenen welke uitvaartverzekering het beste bij uw wensen past. Zo kunt u erop uit gaan dat u uw nabestaanden niet met een grote kostenpost achterlaat.

Logo Goede Uitvaartverzekering

Goedeuitvaartverzekering.nl 2020 © Alle Rechten Voorbehouden