Uitvaartverzekering met uw partner afsluiten?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geschreven door Nora

Inhoud

‘Kan ik samen een uitvaartverzekering met mijn partner afsluiten?’ Dat is een vraag die vaak gesteld wordt aan verzekeraars. En dat is heel goed mogelijk! Partners sluiten namelijk vaak samen een uitvaartverzekering af, mede door de voordelen die het met zich meebrengt. Daarbij is het ook nog eens snel en makkelijk geregeld bij de uitvaartverzekeraar. Er zijn maar een paar dingen waar u rekening mee hoeft te houden.


Voordelen van een uitvaartverzekering met uw partner

Samen met uw partner een uitvaartverzekering afsluiten kan veel voordelen met zich meebrengen. Het is dan in veel gevallen ook helemaal geen slechte keus om samen een uitvaartverzekering af te sluiten.

Gedeelde diensten

Wanneer u samen met uw partner een uitvaartverzekering heeft, kunt u ook bepaalde diensten met elkaar delen. Denk hierbij aan het delen van een graf, maar ook het delen van dezelfde grafsteen (of ander soort gedenkteken). De uitvaartverzekering delen zorgt er dus voor dat u niet allebei dezelfde voorziening hoeft te treffen. Zowel u als uw partner kunnen van de gedeelde diensten gebruik maken.

Uitvaartwensen

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering met uw partner, worden vaak ook de uitvaartwensen besproken. Dit is voor sommigen een erg lastig onderwerp om met de partner te bespreken. Toch is het erg goed om elkaars wensen te weten. Een overlijden kan namelijk onverwachts uit de hoek komen. Het is daarbij ook een geruststellend gevoel dat u na overlijden aan de wensen van uw partner kunt voldoen.

Uitvaartzorg

De meeste uitvaartverzekeringen zorgen er ook voor dat de uitvaartverzorging is geregeld. Als u samen met uw partner een uitvaartverzekering afsluit, kunt u gelijk de uitvaartzorg regelen. Meestal is dat voor beide partners een geruststellende gedachte.

Duidelijkheid

Na overlijden breekt voor de meeste nabestaanden een moeilijke en hectische tijd aan. Er moet veel voor de uitvaart geregeld worden. Wanneer partners samen bij één uitvaartverzekeraar zijn verzekerd, is het voor iedereen duidelijk welke maatschappij men moet benaderen voor vragen, of voor het melden van het overlijden. Dit geeft de nabestaanden dus een stukje duidelijkheid.

Kinderen

Het is ook mogelijk om kinderen op te nemen in een gezamenlijke uitvaartverzekering. Sterker nog, sommige uitvaartverzekeraars laten kinderen tot hun 18e gratis meeverzekeren. Iedere verzekeraar heeft hiervoor andere voorwaarden. Lees daarom goed de polisvoorwaarden bij het afsluiten van de uitvaartverzekering.


Een uitvaartverzekering met uw partner afsluiten

Samen met uw partner een uitvaartverzekering afsluiten kan erg gemakkelijk via de website van de uitvaartverzekeraar. De hoofdverzekerde kan een partner toevoegen aan de verzekering. Het is ook mogelijk om via de website van de verzekeraar partner en kind aan de uitvaartverzekering toe te voegen.


Uitvaartverzekeringen vergelijken

Het is verstandig om uitvaartverzekeringen met elkaar te vergelijken wanneer u van plan bent om er een af te sluiten. Er zijn namelijk veel verzekeraars die een uitvaartverzekering aanbieden. Wij hebben geïnformeerd naar de hoogte van de premie per partner bij de drie belangrijkste verzekeraars. Deze gegevens staan vermeld in onderstaande tabel. De hoogte van de premie is gebaseerd op een leeftijd van 30 jaar (voor beide partners). Wanneer u de hoogte van uw eigen premie wilt berekenen, klikt u op ‘Meer info’.

VerzekeraarPremie Partner 1Premie Partner 2
Dela€9,35€9,35Meer info
Monuta€11,56€11,56Meer info
Yarden€10,30€10,30Meer info

Uitvaartverzekering partner
Een uitvaartverzekering met uw partner afsluiten is niet moeilijk.

Let hier op bij het afsluiten van een uitvaartverzekering met uw partner

Samen met uw partner een uitvaartverzekering afsluiten kan dus veel voordelen hebben. Toch zijn er bij iedere verzekering een aantal punten waarmee rekening moet worden gehouden. Ook wanneer u een uitvaartverzekering met uw partner gaat afsluiten.

Verzekerd bedrag

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering moet er gekozen worden voor een verzekerd bedrag. Dit is het bedrag dat u verzekerd, en dus uitgekeerd zal worden na overlijden. Het verzekerde bedrag geld altijd per persoon, tenzij anders aangegeven. Aangezien een uitvaart gemiddeld €9.000 kost, is het belangrijk om een hoog genoeg bedrag te verzekeren. Hiermee voorkomt u dat nabestaanden alsnog voor een deel van de kosten moeten opdraaien. Bereken hier de kosten voor uw uitvaart.

Polis indexeren

Een uitvaart wordt ieder jaar duurder. Dit komt door de inflatie. Hierdoor kan het voorkomen dat de uitvaart later in werkelijkheid veel meer kost dan het verzekerde bedrag. Om dit te voorkomen, kunt u uw polis laten indexeren. Dit houd in dat het verzekerde bedrag meestijgt met de inflatie. De meeste verzekeraars indexeren de polis automatisch, en geven dat dan ook aan bij het afsluiten van de verzekering.

Polisvoorwaarden

Iedere verzekering heeft andere polisvoorwaarden. Dit zijn de voorwaarden die de verzekeraar stelt omtrent de verzekering die wordt afgesloten. Denk bijvoorbeeld aan de regels omtrent het opzeggen van de verzekering. Lees de polisvoorwaarden altijd goed door wanneer u een uitvaartverzekering afsluit. Zo voorkomt u dat u (of uw nabestaanden) later voor onverwachte verassingen komt te staan.

Vergoedingen

In de polisvoorwaarden staat altijd vermeld wat er wel en wat er niet vergoed wordt door de uitvaartverzekeraar. Vaak wordt een deel van het verzekerde bedrag namelijk uitgekeerd in goederen. Of mogen nabestaanden het geldbedrag maar aan bepaalde goederen en diensten uitgeven. Kom er dus achter wat er wel en niet vergoed wordt door de verzekeraar en of dit overeenkomt met de wensen van u en uw partner.

Vermogensbelasting

Over een vermogen (spaargeld, beleggingen, investeringen) hoger dan €30.846 moet vermogensbelasting betaald worden. Een uitvaartverzekering wordt door de Belastingdienst als vermogen gezien wanneer het verzekerde bedrag hoger is dan €7.232. In dat geval dient het opgeteld te worden bij het totale vermogen. Als het verzekerde bedrag lager is, wordt het niet gezien als vermogen.

Overstappen en opzeggen

Het is eigenlijk altijd mogelijk om een uitvaartverzekering op te zeggen of over te stappen naar een andere verzekeraar. Wanneer u dit doet, zal uw huidige verzekeraar een bedrag uitkeren dat u heeft opgebouwd door iedere maand premie te betalen. De verzekeraar haalt hier wel de gemaakte kosten van af. Daardoor is het eigenlijk nooit voordelig om zomaar over te stappen naar een andere verzekeraar. Iedere verzekeraar hanteert hier andere voorwaarden voor.

U kunt dus heel goed samen met uw partner een uitvaartverzekering afsluiten. Geef simpelweg bij het afsluiten van de verzekering aan dat u ook uw partner wil meeverzekeren, waarna u de aanvraag kunt indienen.


Populaire berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goede Uitvaartverzekering

Goede Uitvaartverzekering bied een helder overzicht tussen de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen. Wij hebben een speciale tool die kan berekenen welke uitvaartverzekering het beste bij uw wensen past. Zo kunt u erop uit gaan dat u uw nabestaanden niet met een grote kostenpost achterlaat.

Logo Goede Uitvaartverzekering

Goedeuitvaartverzekering.nl 2020 © Alle Rechten Voorbehouden