Monuta Kapitaalverzekering – Alles wat u moet weten

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geschreven door Nora

Inhoud

Steeds meer mensen er voor om een uitvaartverzekering af te sluiten. De kosten van een uitvaart worden ieder jaar hoger, en mensen zien in dat het afsluiten van een uitvaartverzekering een stuk voordeliger is dan de kosten die een uitvaart met zich meebrengt. Er zijn dan ook veel aanbieders van uitvaartverzekeringen, die allemaal een andere soort verzekering aanbieden. Een kapitaalverzekering van Monuta is erg populair.


Wat is een kapitaalverzekering?

Een kapitaalverzekering is een type uitvaartverzekering. Er zijn 4 soorten uitvaartverzekeringen:

  • Natura verzekering
  • Kapitaal verzekering
  • Sommenpolis
  • Combipolis

Bij het afsluiten van een kapitaalverzekering moet de verzekeringsnemer iedere maand premie betalen. Tijdens het afsluiten van de uitvaartverzekering kunt u zelf bepalen hoe hoog dit bedrag is. Hoe hoger het verzekerde bedrag, hoe hoger de premie. Dit komt doordat het risico op overlijden op hoge leeftijd groter is dan op jonge leeftijd. Na overlijden wordt het verzekerde bedrag uitgekeerd door Monuta. De nabestaanden zijn bij een kapitaalverzekering vrij om het uitgekeerde bedrag naar eigen keuze te mogen besteden aan de uitvaart. Zo kunnen ze het geldbedrag gebruiken voor een grafmonument, urn, bloemen, kist of de uitvaartdienst. Voor de verzekeraar maakt het niet uit waar het bedrag aan besteed wordt, zolang het maar gebruikt wordt voor de uitvaart.

Voordelen van een kapitaalverzekering

Het afsluiten van een kapitaalverzekering kan verschillende voordelen met zich meebrengen:

  • Het verzekerde bedrag is vrij te besteden door de nabestaanden
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd
  • De gehele uitvaartkosten zijn gedekt

Een van de nadelen van een kapitaalverzekering is dat de premie over het algemeen hoger is dan bij een natura verzekering. Daarom kiezen veel mensen voor een combipolis.


De Kapitaalverzekering van Monuta

Wanneer u opzoek bent naar een volledige kapitaalverzekering van Monuta, zult u deze bij een financieel adviseur moeten afsluiten. Helaas kan dit niet online. Hier kunt u een financieel adviseur vinden.

Bij Monuta kunt u wel online een combinatie tussen een kapitaal- en natura verzekering afsluiten. Dit noemt men ook wel een combipolis, gezien het een combinatie is tussen twee soorten uitvaartverzekeringen. Bij een combipolis wordt er na overlijden een verzekerd bedrag uitgekeerd, waarvan een deel vrij besteed mag worden, en een ander deel door de uitvaartverzekeraar wordt besteed.

Dit houd in dat Monuta zelf een deel van het verzekerde bedrag besteed aan bijvoorbeeld de uitvaartondernemer en het crematie centrum. Monuta kiest in dat gevoel wie de uitvaartondernemer is en waar de crematie plaats vindt. De nabestaanden mogen het andere deel van het verzekerde bedrag vrij besteden, aan bijvoorbeeld de kist, bloemen en de afscheidsdienst.

LEES OOK: Vergelijk de goedkoopste uitvaartverzekering voor jongvolwassenen

Bij het afsluiten van een combipolis van Monuta kunt u zelf de verhouding tussen deze twee bedragen kiezen. Hierdoor heeft u dus zelf genoeg keuze.


Kosten van een kapitaalverzekering Monuta

Wanneer u wilt weten wat de kosten van een kapitaalverzekering van Monuta zijn, zult u contact moeten opnemen met een financieel adviseur. Zij kunnen vervolgens de verzekering voor u afsluiten.

Wilt u de verzekering zelf online afsluiten? Dat kunt u kiezen voor een combipolis. De kosten van een combipolis kunnen per persoon erg uiteenlopen. De hoogte van de premie is namelijk afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd, de hoogte van het verzekerde bedrag en de medische achtergrond van de verzekerde.

In het algemeen is de premie van een uitvaartverzekering hoger wanneer de verzekerde een hoge leeftijd heeft. Ook de medische achtergrond kan ervoor zorgen dat de premie hoger uitvalt. Een uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte kan dan soms ook lastig zijn.

LeeftijdVerzekerd BedragVrij te BestedenBedrag MonutaPremie
20 jaar€9.000€7.000€2.000€9,35Meer info
30 jaar€9.000€7.000€2.000€11,56Meer info
40 jaar€9.000€7.000€2.000€16,18Meer info
50 jaar€9.000€7.000€2.000€22,67Meer info

De kosten van een uitvaart

De kosten van een uitvaart verschillen per persoon en zijn afhankelijk van de persoonlijke wensen. Het Nibud heeft berekend dat een gemiddelde uitvaart in Nederland ongeveer €7.500 kost. Houd daarom rekening met een bedrag tussen de €6.500 en €11.000 om alle kosten te kunnen dekken.

Dit bedrag stijgt ieder jaar door inflatie. Daarom bieden verzekeraars aan om de polis te indexeren. Het verzekerde bedrag wordt in dit geval waardevast, waardoor het verzekerde bedrag meestijgt met de inflatie. Dit houd ook in dat de hoogte van de premie meestijgt met de inflatie.

Benieuwd naar wat uw uitvaart ongeveer zal kosten? Bereken hier de kosten van uw uitvaart aan de hand van uw persoonlijke voorkeuren.


Kapitaalverzekering afsluiten bij Monuta

Het afsluiten van een kapitaalverzekering bij Monuta kan alleen in de vorm van een combipolis. Een deel van het verzekerde bedrag kan vrij besteed worden door de nabestaanden.

Klik op de link om een kapitaalverzekering bij Monuta af te sluiten.


Over Monuta

Monuta is een Nederlandse aanbieder van uitvaartverzekeringen. Deze verzekeraar is gevestigd in Apeldoorn en bestaat al sinds 1923. De naam staat voor Mors Lanua Vitae.

Monuta Uitvaartverzekeringen

Dit is Latijns voor ‘De dood is de poort van het leven‘. Naast dat ze uitvaartverzekeringen aanbieden, verzorgen ze zelf ook uitvaarten. Ze hebben in het hele land verschillende uitvaartcentra en crematoria.

Daarom worden veel van de afscheidsdiensten en crematies van mensen die bij Monuta verzekerd waren, gehouden in een van deze uitvaartcentra en crematoriums.

Populaire berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goede Uitvaartverzekering

Goede Uitvaartverzekering bied een helder overzicht tussen de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen. Wij hebben een speciale tool die kan berekenen welke uitvaartverzekering het beste bij uw wensen past. Zo kunt u erop uit gaan dat u uw nabestaanden niet met een grote kostenpost achterlaat.

Logo Goede Uitvaartverzekering

Goedeuitvaartverzekering.nl 2020 © Alle Rechten Voorbehouden