Goedkope uitvaartverzekering voor 30-jarigen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geschreven door Nora

Inhoud

Veel mensen zijn op zoek naar een goedkope uitvaartverzekering voor 30 jarigen. Deze groep bestaat namelijk uit een grote groep mensen. Daarbij is het voor veel mensen ook een logische keuze om op deze leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Op deze leeftijd krijgt iedereen een gezin en beseft zich dat ze hun gezin niet willen achterlaten met een grote kostenpost, mochten ze komen te overlijden.


Uitvaartverzekering afsluiten 30 jarigen

Er zijn zoals gezegd veel 30-jarigen die besluiten een uitvaartverzekering af te sluiten. Tussen 30 en 40 jaar beseffen mensen zich dat ze hun gezin niet achter willen laten met een grote kostenpost, mochten ze te komen overlijden. En dat is precies de zekerheid die een uitvaartverzekering biedt. Het is daarnaast ook helemaal niet moeilijk om een uitvaartverzekering af te sluiten. Wanneer u tussen de 30 en 40 jaar oud bent, heeft u waarschijnlijk al enige ervaring met het afsluiten van verzekeringen. Een uitvaartverzekering verschilt in principe niet veel van ieder andere verzekering. Later in dit artikel gaan we nog in over waar u op kunt letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Wanneer u een uitvaartverzekering gaat afsluiten, zal de verzekeraar een aantal vragen stellen. Er worden ook medische vragen gesteld. Deze medische vragen gaan over de medische gezondheid van de aanvrager van de verzekering. Dit wil de verzekeraar weten om de hoogte van de premie te kunnen berekenen. Deze wordt bepaald op basis van de leeftijd en medische achtergrond. Iemand met een ziekte of aandoening kan bijvoorbeeld een hoger overlijdensrisico hebben. Verzekeraars willen dit risico afdekken door de premie te verhogen. Zorg ervoor dat u deze vragenlijst altijd naar volledige eerlijkheid invult.

Vergelijk hier de goedkoopste uitvaartverzekeringen!


Soorten uitvaartverzekeringen

In Nederland zijn er veel verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Verzekeraars bieden deze vaak aan onder bepaalde namen of als een pakket. Over het algemeen zijn deze soorten uitvaartverzekeringen in te delen in vier verschillende soorten.

Natura verzekering

Een natura verzekering is vaak het goedkoopst. Dit komt doordat er weinig keuze is voor de nabestaanden. Na het overlijden ontvangen zij geen geldbedrag, maar goederen en diensten. De verzekeraar bepaald waar deze goederen en diensten worden afgenomen, waardoor zij de kosten kunnen drukken. Deze waarde van deze goederen en diensten zijn gelijk aan het verzekerd bedrag.

Kapitaalverzekering

Wanneer er een kapitaalverzekering is afgesloten, hebben nabestaanden zelf de controle over waar zij goederen en diensten voor de uitvaart aanschaffen. De verzekeraar keert na overlijden de waarde van het verzekerde bedrag uit in de vorm van geld. Zij mogen dit geldbedrag aan alles uitgeven, mits het voor de uitvaart is bedoeld.

Combinatie polis

Over het algemeen kiezen de meeste mensen tussen een combinatie van de natura verzekering en kapitaalverzekering. Bij een combinatie polis kunt u kiezen voor een verzekerd bedrag, en geeft u aan welk deel van het verzekerd bedrag wordt uitgekeerd in diensten en goederen (natura). Het overige bedrag wordt uitgekeerd in geld.

Koopsom uitvaartverzekering

De meeste verzekeraars hebben hun leeftijdsgrens op een leeftijd van 75 jaar gezet. Het is niet mogelijk om een normale uitvaartverzekering aan te vragen wanneer u ouder bent dan de leeftijdsgrens. Wel is het mogelijk om dit te doen onder voorwaarde van een koopsom. De premie wordt dan niet maandelijks, maar in één keer betaald.


Uitvaartverzekering 30-jarigen vergelijken

In Nederland hebben we verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen. Iedere verzekeraar bied andere soorten verzekeringen aan, welke vaak sterk op elkaar lijken. Voor de consument wordt het hierdoor lastig om nog een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Daarom hebben wij hieronder de drie belangrijkste verzekeraars in een tabel weergegeven. We zijn op zoek gegaan naar de goedkoopste en beste verzekeringen, en hebben daarom ook de premie weergegeven. Deze premie is gebaseerd op iemand met een leeftijd van 30 jaar. Het verzekerde bedrag is ter hoogte van €9.000. Wilt u meer weten over de verzekering, of de uitvaartverzekering afsluiten? Klik dan op ‘meer info’.

VerzekeraarPremieVerzekerd bedrag
Dela€12,44€9.000Meer info
Monuta€11,56€9.000Meer info
Yarden€10,30€9.000Meer info

Goedkoopste uitvaartverzekering 30 jaar

Wanneer u als 30-jarige op zoek bent naar de goedkoopste uitvaartverzekering, kunt u in de tabel zien dat Yarden deze aanbiedt. In dit geval wordt €4.500 uitgekeerd in goederen en diensten, en wordt de overige €4.500 uitgekeerd in geld. De polis wordt automatisch geïndexeerd, waardoor het verzekerde bedrag mee zal stijgen met de inflatie.

goedkope uitvaartverzekering 30 jaar
Uitvaartverzekering afsluiten als 30-jarigen

Waar op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Veel mensen weten niet waar ze op zouden moeten letten wanneer ze een uitvaartverzekering gaan afsluiten. Daarom willen wij u graag vertellen waar de meeste mensen op letten wanneer ze een uitvaartverzekering gaan afsluiten.

Hoogte verzekerd bedrag

Een uitvaart kost in 2020 gemiddeld €9.000. Veel mensen willen niet dat hun nabestaanden moeten opdraaien voor de kosten van de uitvaart, omdat dit nu eenmaal een hoog bedrag is. Daarom zorgen de meeste mensen ervoor dat de hoogte van het verzekerd bedrag hoog genoeg is om deze kosten te kunnen dekken. Bereken hier de kosten voor uw uitvaart.

Polisindexatie

Inflatie zorgt ervoor dat prijzen in verloop van tijd hoger komen te liggen. De waarde van het geld daalt namelijk. Hierdoor kan een uitvaart over 40 jaar het dubbele kosten in vergelijking met de hedendaagse kosten. Verzekeraars bieden daarom aan om de polis te laten indexeren. Dit houd in dat de hoogte van het verzekerde bedrag meestijgt met de inflatie. Zo kunnen de kosten van de uitvaart in de toekomst nog steeds geheel gedekt worden.

Wat wordt er vergoed?

Er zijn verzekeraars die niet alles vergoeden met het verzekerd bedrag. In de polisvoorwaarden staat altijd duidelijk vermeld welke zaken er wel en niet vergoed worden. Het is voor veel mensen een fijne gedachte als ze weten dat alles wat nodig is voor de uitvaart ook vergoed wordt door de verzekeraar. Dit kan men vinden in de polisvoorwaarden van de uitvaartverzekering.

Polisvoorwaarden

Voor het afsluiten van de uitvaartverzekering lezen veel mensen altijd goed de polisvoorwaarden door. Zo komen ze later niet voor verassingen te staan, omdat in de polisvoorwaarden alle regels en voorwaarden van de afgesloten verzekering staan vermeld. Denk bijvoorbeeld aan wat de verzekeraar vergoed, onder welke voorwaarden men kan overstappen en hoelang de premie betaald dient te worden.

VerzekeraarPremieVerzekerd bedrag
Dela€12,44€9.000Meer info
Monuta€11,56€9.000Meer info
Yarden€10,30€9.000Meer info

Populaire berichten

uitvaartverzekering afsluiten 2021

Uitvaartverzekering afsluiten 2021

Een uitvaartverzekering afsluiten in 2021? Het kan best lastig zijn om de juiste uitvaartverzekering te kiezen, omdat er veel aanbod is. Gelukkig

uitvaartverzekering aanvragen 2021

Uitvaartverzekering aanvragen 2021

Een uitvaartverzekering aanvragen in 2021 kan stukken makkelijker, nu wij de goedkoopste uitvaartverzekeringen van 2021 hebben gevonden. Het kan namelijk best lastig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goede Uitvaartverzekering

Goede Uitvaartverzekering bied een helder overzicht tussen de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen. Wij hebben een speciale tool die kan berekenen welke uitvaartverzekering het beste bij uw wensen past. Zo kunt u erop uit gaan dat u uw nabestaanden niet met een grote kostenpost achterlaat.

Logo Goede Uitvaartverzekering

Goedeuitvaartverzekering.nl 2020 © Alle Rechten Voorbehouden