Goedkope uitvaartverzekering voor 18-jarigen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geschreven door Nora

Inhoud

Het aanvragen van een uitvaartverzekering is nooit een slechte keuze. Een uitvaartverzekering zorgt namelijk voor een stukje zekerheid en rust. De kosten van een uitvaart zijn namelijk erg hoog. Voor sommige mensen is het zelfs een probleem om deze kosten te betalen. Daarom sluiten steeds meer mensen een uitvaartverzekering af. In dit artikel vertellen wij hoe en waar u een goedkope uitvaartverzekering als u 18-jaar bent kunt afsluiten.


Uitvaartverzekering aanvragen

Een uitvaartverzekering aanvragen kan als 18-jarige een spannende stap zijn. De meeste 18-jarigen hebben geen verstand in het afsluiten van verzekeringen. Tegenwoordig is kan men op een makkelijke en snelle manier een uitvaartverzekering aanvragen op de website van de verzekeraar. Bij het aanvragen van een uitvaartverzekering moeten er persoonlijke gegevens ingevuld worden. Ook zal er een medische vragenlijst ingevuld moeten worden. In deze vragenlijst staan vragen die gaan over de medische achtergrond en gezondheidstoestand van de aanvrager. Mede op basis van deze vragenlijst wordt de hoogte van de premie bepaald. Zorg er altijd voor dat u de vragen naar eerlijkheid beantwoord.

Gelukkig is het afsluiten van een uitvaartverzekering niet moeilijk, maar zijn er wel een aantal punten waar op gelet dient te worden. Zo komt u niet voor verassingen te staan en sluit u een verzekering af die bij uw wensen past. Verder in dit artikel leggen wij uit waar u op moet letten wanneer u een goedkope uitvaartverzekering op u 18 jaar bent gaat aanvragen.

Vergelijk hier de goedkoopste uitvaartverzekeringen!


Gratis meeverzekerd

Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om kinderen gratis of tegen korting te laten meeverzekeren. De meeste verzekeraars laten kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekeren op de polis van een van de ouders. Sommige verzekeraars bieden een korting wanneer een van de kinderen een uitvaartverzekering wilt afsluiten. Iedere verzekeraar hanteert hiervoor andere voorwaarden. Informeer daarom bij de verzekeraar van uw ouders om te kijken of dit ook voor u mogelijk is.


Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

Er zijn veel soorten uitvaartverzekeringen. Iedere verzekeraar bied verschillende soorten aan. Toch zijn er over het algemeen drie soorten uitvaartverzekeringen die het populairst en bij bijna iedere verzekeraar af te sluiten zijn:

 • Naturaverzekering
  Wanneer iemand een naturaverzekering heeft afgesloten ontvangen nabestaanden na overlijden geen geldbedrag, maar goederen en diensten voor de uitvaart. De verzekeraar bepaald dus aan welke goederen en diensten het verzekerde bedrag wordt besteed.
 • Kapitaalverzekering
  Een kapitaalverzekering zorgt ervoor dat nabestaanden een bedrag krijgen uitgekeerd na overlijden. Zij kunnen hier zelf mee de goederen en diensten voor de uitvaart betalen.
 • Combinatie polis
  De meeste verzekeraars bieden een combinatie tussen een natura verzekering en kapitaalverzekering. Dit houd in dat een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in goederen en diensten (natura) en de nabestaanden zelf het andere deel mogen besteden (kapitaal).
 • Koopsom uitvaartverzekering
  In plaats van iedere maand premie af te dragen, kan er ook gekozen worden om de uitvaartverzekering op basis van een koopsom af te sluiten. Het gehele bedrag wordt dan in 1 keer betaald. Nabestaanden krijgen vervolgens na overlijden het verzekerde bedrag uitgekeerd.

Uitvaartverzekering vergelijken

Er zijn verschillende uitvaartverzekeraars. Zij bieden ieder andere soort verzekeringen aan, welke vaak veel op elkaar lijken. Hierdoor is het soms lastig om nog de juiste keuze te kunnen maken. Men ziet de bomen door het bos niet meer. Wij hebben hieronder drie aanbieders van goedkope uitvaartverzekering voor 18-jarigen weergegeven. Vervolgens zijn we gaan kijken naar de hoogte van de premie bij een verzekerd bedrag van €9.000. Wanneer u meer informatie over de uitvaartverzekering wilt, of de verzekering wilt afsluiten, klikt u op ‘Meer info’.

VerzekeraarPremieVerzekerd bedrag
Dela€7,08€9.000Meer info
Monuta€9,00€9.000Meer info
Yarden€7,48€9.000Meer info

Goedkoopste uitvaartverzekering 18 jaar

Als 18-jarige is de goedkoopste uitvaartverzekering bij Dela aan te vragen. Zij vragen een premie van €7,08 per maand. In dit geval is er €3.000 vrij te besteden door de nabestaanden (kapitaal) en wordt er €6.000 besteed door Dela (natura).


Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een uitvaartverzekering?

Het is als 18-jarige lastig om te weten waar er precies op gelet moet worden wanneer er een uitvaartverzekering wordt afgesloten. Het namelijk niet iets wat u vaker doet. Daarom vertellen wij u waar u op moet letten bij het afsluiten van een goedkope uitvaartverzekering als u 18 jaar bent.

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag is het bedrag dat na overlijden zal worden uitgekeerd aan de nabestaanden. Een uitvaart kost in 2020 gemiddeld €9.000, dus houd er rekening mee dat het verzekerde bedrag hoog genoeg is. Bereken hier de kosten voor uw uitvaart.

Polis indexeren?

De kosten van een uitvaart stijgen ieder jaar door inflatie. Daardoor kan een uitvaart over 40 jaar het dubbele van wat het nu kost kosten. Door de polis te laten indexeren, stijgt het verzekerde bedrag mee met de inflatie. De premie stijgt in dit geval ook mee met de inflatie.

Uitvaartverzekering en vermogensbelasting

Wanneer u een vermogen (spaargeld, beleggingen, investeringen) van meer dan €30.846 heeft, moet hier vermogensbelasting over betaald worden. Als het verzekerde bedrag hoger dan €7.232 is, wordt dit bij het totale vermogen opgeteld. Mocht het verzekerde bedrag lager zijn, hoeft u het niet mee te tellen als vermogen.

Overstappen en opzeggen

In de meeste gevallen is het mogelijk om over te stappen naar een andere uitvaartverzekeraar. Het is ook altijd mogelijk om de uitvaartverzekering op te zeggen. In beide gevallen zal de huidige verzekeraar het opgebouwde bedrag uitkeren. Hier worden echter wel gemaakte kosten van afgetrokken. In de meeste gevallen is het daarom niet voordelig om over te stappen of de uitvaartverzekering op te zeggen.

Wat wordt er vergoed?

Soms zijn er bepaalde zaken die niet vergoed kunnen worden met het geld van de uitvaartverzekeraar. Lees daarom goed de voorwaarden van de uitvaartverzekering om er zeker van te zijn dat nabestaanden genoeg kunnen betalen met het verzekerde bedrag.

Polisvoorwaarden

Lees voor het afsluiten van de uitvaartverzekering altijd de polisvoorwaarden. Op deze manier voorkomt u dat u later voor onverwachte verassingen komt te staan. In de polisvoorwaarden staat ook altijd vermeld wat er wordt vergoed en wat de voorwaarden zijn voor het opzeggen of overstappen van de uitvaartverzekering.

Populaire berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goede Uitvaartverzekering

Goede Uitvaartverzekering bied een helder overzicht tussen de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen. Wij hebben een speciale tool die kan berekenen welke uitvaartverzekering het beste bij uw wensen past. Zo kunt u erop uit gaan dat u uw nabestaanden niet met een grote kostenpost achterlaat.

Logo Goede Uitvaartverzekering

Goedeuitvaartverzekering.nl 2020 © Alle Rechten Voorbehouden