Vergelijk de goedkoopste uitvaartverzekering voor jongvolwassenen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geschreven door Nora

Inhoud

Op jonge leeftijd willen we onszelf nog niet bezig houden met het einde van ons leven. We zijn dan nog veel te jong en willen alleen maar denken aan hoe mooi het leven is. Toch kan het daarentegen wel verstandig zijn om op deze leeftijd al na te denken over een uitvaartverzekering. Hoe jonger u bent wanneer u een uitvaartverzekering afsluit, hoe lager de premie is die u uw hele leven hoeft te betalen. Wij van Goede Uitvaartverzekering begrijpen dat het voor jongeren lastig kan zijn om de juiste uitvaartverzekering te kiezen. In dit artikel zullen wij u uitleggen wat de goedkoopste uitvaartverzekering voor jongvolwassenen is en waar u op moet letten bij het afsluiten van zo’n verzekering.


Waarom zou je een uitvaartverzekering afsluiten?

Veel jongvolwassenen en adolescenten zijn nog totaal niet bezig met het afsluiten van een uitvaartverzekering. Toch kan een uitvaartverzekering voor een stuk zekerheid zorgen. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kan men kiezen voor welk bedrag er een verzekering wordt afgesloten. Dit wordt het verzekerd bedrag genoemd. Na overlijden van de verzekerde keert de verzekeraar dit verzekerde bedrag uit de nabestaanden. Met dit bedrag kunnen zij de kosten van de begrafenis of crematie betalen. Omdat de kosten van een uitvaart erg hoog liggen (en ieder jaar stijgen), kan zo’n verzekering veel problemen uit handen nemen.

Zo duur is een uitvaart

De kosten van een uitvaart verschillen per persoon. Toch is er berekend dat de gemiddelde uitvaart in Nederland in 2020 ongeveer €7.500 kost (bron). Deze kosten liggen erg hoog, omdat er met veel verschillende dingen betaald moeten werden. Denk bijvoorbeeld aan de uitvaartverzorging, de kist, het vervoer van de kist, het opbaren en verzorging, afscheidsbijeenkomst, de begrafenis of crematie, bloemen en rouwkaarten.


Vergelijk hier de goedkoopste uitvaartverzekering voor jongvolwassenen:

VerzekeraarPremie per maandVerzekerd bedrag
Yarden€ 7,94€9.000Meer info
Dela€ 8,06€8.000Meer info
Monuta€ 10,14€8.000Meer info

Let hier als jongvolwassene op bij het afsluiten van een uitvaartverzekering

Wij begrijpen dat het voor u lastig kan zijn te weten waar u op moet letten als u een uitvaartverzekering gaat afsluiten. Daarom willen wij u informeren met waar u rekening mee moet houden bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Denk goed na over het volgende:

 • Wat zijn de kosten voor uw uitvaart?
 • Welke uitvaartverzekering wilt u?
 • Welke premie wilt u betalen?
 • Wilt u de polis indexeren?

Wat zijn de kosten voor uw uitvaart?

Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kunt u een verzekerd bedrag kiezen. Dit is het bedrag dat de nabestaanden zullen krijgen na overlijden. De hoogte van dit bedrag moet ongeveer gelijk zijn aan de verwachte kosten van de uitvaart. De hoogte van deze kosten worden bepaald door onder andere de soort kist, de locatie van de uitvaart, de bloemen, koffietafel, aantal gasten, rouwkaarten en of het een begrafenis of crematie betreft.

Wij hebben op onze website een tool staan waar u makkelijk de verwachte kosten van uw uitvaart kunt berekenen. Bereken hier de kosten van uw uitvaart.

Welke uitvaartverzekering wilt u?

Verzekeraars bieden verschillende soorten uitvaartverzekeringen voor jongvolwassenen aan:

 • Natura uitvaartverzekering
  Bij een natura uitvaartverzekering bepaald de verzekeraar waar het verzekerde bedrag aan wordt besteed. Dit houd in dat de verzekeraar bepaald waar de kist gekocht wordt, wie de begrafenisondernemer is en bij welk crematorium de crematie wordt gehouden.
 • Kapitaal uitvaartverzekering
  De verzekeraar keert het verzekerde bedrag uit waarna de nabestaanden het recht om zelf te bepalen waar de producten gekocht worden en wie de diensten uitvoert.
 • Combi verzekering
  Dit is een combinatie tussen de natura en kapitaal verzekering. Een deel van het verzekerde bedrag mogen de nabestaanden zelf uitgeven, en een ander deelt wordt door de verzekeraar uitgegeven.
 • Sommenpolis
  Een sommenpolis geeft de nabestaanden het recht om zelf te bepalen wat er met het verzekerde bedrag gebeurt. Dit hoeft niet per se uitgegeven te worden aan een uitvaart. Zij mogen dit bijvoorbeeld ook uitgeven aan een vakantie.

Welke premie wilt u betalen?

Wanneer u weinig te besteden heeft voor een uitvaartverzekering, is het belangrijk om te kijken naar de hoogte van de premie. Iedere verzekeraar bied een andere premie aan. De ene verzekeraar is goedkoper dan de andere verzekeraar. Denk dus na over hoeveel premie u per maand wilt betalen.

Let er goed op dat het niet altijd voordelig is om een uitvaartverzekering af te sluiten bij de verzekeraar met de goedkoopste premie. Het kan namelijk zijn dat er bepaalde voorwaarden aanhangen, waardoor de premie zo goedkoop is. Lees dus altijd de voorwaarden van de verzekeraar wanneer u een uitvaartverzekering afsluit.

Wilt u weten hoe hoog de premie is die u betaald per verzekeraar? Vergelijk hier de goedkoopste uitvaartverzekeringen.

Wilt u de polis indexeren?

De kosten van een uitvaart stijgen ieder jaar. Dit komt door inflatie. Stel voor dat een uitvaart in 2020 gemiddeld €7.500 kost. Als door inflatie de kosten ieder jaar met 2% stijgen, kost een uitvaart over 30 jaar ongeveer € 13.585. Op het moment dat u nu een verzekering afsluit met een verzekerd bedrag van €7.500 moeten uw nabestaanden zelf nog €6.085 bijbetalen.

Verzekeraars zijn zich bewust van dit probleem. Daarom geven zij u de mogelijkheid om te polis te indexeren. Bij het indexeren van de polis stijgt het verzekerde bedrag automatisch mee met de inflatie. Dit houd ook in dat de hoogte van de premie ieder jaar meestijgt met de inflatie.


Vergelijk de goedkoopste uitvaartverzekering voor jongvolwassenen

De leeftijd, type verzekering en de hoogte van het verzekerde bedrag bepalen de hoogte van de premie. Daardoor kunnen de kosten van een uitvaartverzekering erg variëren. Hieronder staan de 3 belangrijkste aanbieders van uitvaartverzekeringen weergegeven. In de tabel staan zowel de hoogte van de premie per maand als het verzekerde bedrag weergegeven. Dit is gebaseerd op een persoon met de leeftijd van 24 jaar.

Wilt u meer informatie over de uitvaartverzekering of de verzekering afsluiten? Klik dan op ‘Meer Info’.

Premie uitvaartverzekering jongvolwassenen vergelijken

VerzekeraarPremie per maandVerzekerd bedrag
Yarden€ 7,94€9.000Meer info
Dela€ 8,06€8.000Meer info
Monuta€ 10,14€8.000Meer info

Populaire berichten

uitvaartverzekering afsluiten 2021

Uitvaartverzekering afsluiten 2021

Een uitvaartverzekering afsluiten in 2021? Het kan best lastig zijn om de juiste uitvaartverzekering te kiezen, omdat er veel aanbod is. Gelukkig

uitvaartverzekering aanvragen 2021

Uitvaartverzekering aanvragen 2021

Een uitvaartverzekering aanvragen in 2021 kan stukken makkelijker, nu wij de goedkoopste uitvaartverzekeringen van 2021 hebben gevonden. Het kan namelijk best lastig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goede Uitvaartverzekering

Goede Uitvaartverzekering bied een helder overzicht tussen de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen. Wij hebben een speciale tool die kan berekenen welke uitvaartverzekering het beste bij uw wensen past. Zo kunt u erop uit gaan dat u uw nabestaanden niet met een grote kostenpost achterlaat.

Logo Goede Uitvaartverzekering

Goedeuitvaartverzekering.nl 2020 © Alle Rechten Voorbehouden