Top-3 goedkoopste begrafenisverzekeringen!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geschreven door Nora

Inhoud

Het afsluiten van een begrafenisverzekering wordt soms ook wel als een investering gezien. Door iedere maand een relatief lage premie te betalen, verzekerd men zichzelf ervan dat nabestaanden later niet met grote en onvoorziene kosten achter blijven. Om zeker te weten dat de juiste begrafenisverzekering wordt afgesloten, is het verstandig om goed naar de polisvoorwaarden van de verzekeraar te kijken. Veel mensen zien echter de kosten van de verzekering als belangrijkste factor. Gelukkig zijn er veel aanbieders van uitvaartverzekeringen die allemaal een ander tarief hanteren. Maar doordat er zo veel aanbieders zijn, kan de goedkoopste begrafenisverzekering afsluiten soms lastig zijn. In dit artikel leggen wij uit waarom het voordelig is om een begrafenisverzekering af te sluiten en wat de goedkoopste aanbieders van begrafenisverzekeringen zijn.


Het afsluiten van de goedkoopste begrafenisverzekering

Door goed onderzoek te doen komt u er achter wat de goedkoopste begrafenisverzekering is. Gelukkig hebben dit al voor u gedaan, en de resultaten in onderstaande tabel weergegeven. De hoogte van de premie is bepaald op een persoon met de leeftijd van 18 jaar. Vervolgens staat de hoogte van het verzekerd bedrag in de tabel weergegeven. Dit is het bedrag dat na overlijden zal worden uitgekeerd door de verzekeraar. Het type uitvaartverzekering bepaald wat er met dit bedrag gedaan mag worden.

Benieuwd hoe hoog de premie specifiek voor uw leeftijd is? Klik dan op ‘Meer info’ om meteen uw premie te kunnen berekenen.

VerzekeraarPremie per maandVerzekerd bedrag
Yarden€ 6,67€8.000Meer info
Monuta€ 7,97€8.000Meer info
Dela€ 8,38€9.000Meer info

Wat kost een begrafenis?

Gemiddeld gezien kost een Nederlandse begrafenis in 2020 ongeveer €8.000. Een begrafenis heeft namelijk verschillende kostenposten. Denk dan bijvoorbeeld aan:

  • De huur van de zaal waar de afscheidsceremonie wordt gehouden.
  • De rouwkaarten.
  • Bloemen voor tijdens de ceremonie en op de kist.
  • De koffietafel.
  • Het vervoer van de kist.
  • De grafkosten en het inhuren van een begrafenisondernemer.

Wanneer nabestaanden deze kosten in één keer onverwachts moeten maken, kan dit voor problemen zorgen. Soms kunnen de kosten namelijk nóg hoger uitvallen. Het is voor veel mensen dan ook geen fijn idee dat hun nabestaanden later mogelijk in de problemen komen als zij de uitvaart moeten betalen. Dit is de reden dat veel mensen ervoor kiezen om een begrafenisverzekering af te sluiten.

Wilt u weten hoe hoog de grafkosten voor uw gemeente zijn? Bekijk dat dan op:
https://www.begraafplaats.nl/begraafplaatsen/


Wat is een begrafenisverzekering?

Een begrafenisverzekering is een ander woord voor een uitvaartverzekering of crematieverzekering. Vooral in het verleden werd het woord begrafenisverzekering gebruikt. Daarom staat op sommige oude polissen nog ‘begrafenisverzekering’. Tegenwoordig wordt vooral het woord ‘uitvaartverzekering’ gebruikt.

De kosten van een begrafenis of crematie kunnen erg hoog zijn. Daarom bieden verzekeraars begrafenisverzekeringen aan. Wanneer men een begrafenisverzekering afsluit, worden de kosten van de begrafenis gedekt door de uitvaartverzekeraar.

Goedkoopste Begrafenisverzekering Afsluiten
De goedkoopste begrafenisverzekering afsluiten kan financieel gezien erg voordelig zijn.

Wat kost een begrafenisverzekering?

Wanneer er een begrafenisverzekering wordt afgesloten, zal de verzekeringsnemer iedere maand premie aan de verzekeraar moeten betalen. Dit gebeurt voor een afgesproken tijd. Sommige verzekeraars geven de mogelijkheid om maar voor een bepaald aantal jaar premie te betalen. In dit geval is de premie iets hoger dan wanneer men hun hele leven premie afdraagt. De laatste optie wordt het meest gekozen.

De hoogte van de premie start meestal vanaf ongeveer €6,00 per maand. Vervolgens zal de premie geleidelijk stijgen, aan de hand van de leeftijd. Er zijn ook nog andere factoren die de hoogte van de premie bepalen. Denk hierbij aan de soort uitvaartverzekering, de hoogte van het verzekerde bedrag en polisindexatie.

Maar hoeveel kost een uitvaartverzekering voor u? Wij hebben op onze website een handig overzicht waar wij de goedkoopste begrafenisverzekeringen vergelijken. Hier kunt u kijken hoe hoog de premie per verzekeraar is voor uw leeftijd.


Aanbieders van begrafenisverzekeringen

Er zijn verschillende aanbieders van begrafenisverzekeringen. De belangrijkste op populairste aanbieders zijn Monuta, Dela en Yarden. Zij bieden ieder andere polisvoorwaarden en prijzen aan. Daarom is de goedkoopste begrafenisverzekering afsluiten niet in ieder geval het voordeligste. Het kan zo zijn dat een duurdere begrafenisverzekering toch voordeliger is door de polisvoorwaarden die de verzekeraar hanteert.

Begrafenisverzekering Monuta

Monuta is misschien wel de meest bekende aanbieder van begrafenisverzekeringen. Ze bieden dan ook verschillende soorten uitvaartverzekeringen aan. Vooral voor mensen op oudere leeftijd kan een begrafenisverzekering van Monuta voordelig zijn.

>> Bekijk hier wat een uitvaartverzekering bij Monuta kost!

Begrafenisverzekering Dela

De begrafenisverzekeringen van Dela zijn over het algemeen gezien vaak net wat duurder dan de verzekeringen van Monuta en Yarden. Toch bied Dela daarentegen wel veel inhoudelijke voordelen in hun polis aan. Deze voordelen kunnen voor iedereen verschillen. Daarom raden wij u aan om te kijken hoeveel een begrafenisverzekeringen voor u kost bij Dela, en dit te vergelijken met de voorwaarden die zij u geven.

>> Bekijk hier wat een uitvaartverzekering bij Dela kost!

Begrafenisverzekering Yarden

Yarden bied goedkope begrafenisverzekeringen voor jonge mensen, zoals studenten, jongvolwassenen en personen tot 40 jaar. Dus wanneer u jong en op zoek bent naar een goedkope begrafenisverzekering, kan Yarden een voordelige keuze voor u zijn.

>> Bekijk hier wat een uitvaartverzekering bij Yarden kost!


Geen begrafenis verzekering. Wat dan?

Er zijn ook mensen die er bewust voor kiezen om geen begrafenisverzekering te nemen. Zij kunnen hier verschillende redenen voor hebben. Voor sommige mensen is de hoogte de uitvaartkosten geen probleem. Andere mensen kunnen een begrafenisverzekering simpelweg niet betalen. In dat geval kan een begrafenis soms voor problemen zorgen.

Wanneer iemand komt te overlijden zonder begrafenisverzekering, zijn de nabestaanden wettelijk verplicht om de kosten van de uitvaart te betalen. Ook wanneer zij hier eigenlijk geen geld voor hebben. In het geval dat de nabestaanden een uitkering van de Sociale Dienst krijgen, hebben zij het recht om bij de gemeente geld te lenen voor een begrafenis. Zij zullen dit bedrag later wel moeten terugbetalen aan de gemeente. Het is tenslotte een lening.

Alleen op het moment dat iemand komt te overlijden zonder nabestaanden, zal de gemeente opdraaien voor de kosten van de begrafenis of crematie. De gemeente regelt in dit geval de uitvaartdienst en ceremonie.

Populaire berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goede Uitvaartverzekering

Goede Uitvaartverzekering bied een helder overzicht tussen de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen. Wij hebben een speciale tool die kan berekenen welke uitvaartverzekering het beste bij uw wensen past. Zo kunt u erop uit gaan dat u uw nabestaanden niet met een grote kostenpost achterlaat.

Logo Goede Uitvaartverzekering

Goedeuitvaartverzekering.nl 2020 © Alle Rechten Voorbehouden