Goedkoopste begrafenisverzekering voor ouderen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geschreven door Nora

Inhoud

Op zoek naar een begrafenisverzekering voor ouderen? Veel mensen denken dat dat erg lastig is. Toch hoeft dat helemaal niet zo lastig te zijn! Wij geven in dit artikel alle benodigde informatie voor het afsluiten van een begrafenisverzekering voor ouderen en geven de goedkoopste begrafenisverzekeringen weer. Op deze manier kan zowel jong als oud zonder zorgen verder leven.


Begrafenisverzekering voor ouderen

Iedere verzekeraar bied begrafenisverzekeringen voor ouderen aan. Er zit echter wel een verschil tussen een begrafenisverzekering voor ouderen en een begrafenisverzekering voor jongeren. Hoe ouder de persoon die verzekerd wordt is, des te hoger de premie. Dit komt doordat het overlijdensrisico hoger is bij iemand op hoge leeftijd. Logischerwijs wil de verzekeraar dit risico afdekken. Dit doen ze door een hogere premie te vragen. Er bestaat echter wel een leeftijdsgrens. Het is niet mogelijk om een uitvaartverzekering onder normale voorwaarden af te sluiten wanneer iemand ouder is dan deze leeftijd.

Leeftijdsgrens begrafenisverzekering

De leeftijdsgrens die de drie populairste verzekeraars in Nederland hanteren staan in de onderstaande tabel weergegeven. Wanneer iemand ouder is dan de leeftijdsgrens, betekent dat echter niet dat hij of zij geen begrafenisverzekering kan afsluiten. Er is namelijk nog een andere oplossing.

Monuta75 jaarMeer info
Yarden75 jaarMeer info
Dela75 jaarMeer info
Leeftijdsgrens bij Monuta, Yarden en Dela.

Leeftijd boven de leeftijdsgrens?

Wanneer iemand ouders is dan de maximale leeftijdsgrens, bieden verzekeraars vaak een andere oplossing. Deze mensen kunnen namelijk een uitvaartverzekering op basis van een koopsom afsluiten. Dit houd in dat de premie voor de begrafenisverzekering niet iedere maand betaald wordt, maar in één keer. Er hoeft dus geen maandelijkse premie afgedragen te worden.


De goedkoopste begrafenisverzekering voor ouderen

Over het algemeen zijn begrafenisverzekeringen voor ouderen duurder dan voor jongeren. Iedere verzekeraar vraagt een andere prijs voor hun begrafenisverzekering. Dit komt doordat zij allemaal andere polisvoorwaarden en verdienmodel hanteren. Op basis van verschillende factoren baseren zij vervolgens de hoogte van de premie. Een aantal van deze factoren zijn leeftijd, medische achtergrond en de levensstijl.

Zo betaald iemand die:

  • Ouder is meer premie dan iemand die jong is
  • Een ziekte heeft mogelijk meer premie dan iemand die geen ziekte heeft
  • Rookt meer premie dan iemand die niet rookt

Hieronder staan de goedkoopste begrafenisverzekeringen voor ouderen weergegeven in een tabel. De premie is gebaseerd op een gezond persoon met een leeftijd van 70 jaar. Het verzekerde bedrag heeft in dit geval een waarde van €7.500.

AanbiederPremie vanaf
Monuta€ 37,80Meer info
Dela€ 54,02Meer info
Yarden€ 60,37Meer info

Begrafenisverzekering afsluiten op hoge leeftijd

Een begrafenisverzekering afsluiten op hoge leeftijd is in de meeste gevallen geen probleem wanneer de leeftijd onder de leeftijdsgrens ligt. Er is namelijk geen wettelijke leeftijdsgrens voor het afsluiten van een uitvaartverzekering. Sommige verzekeraars hanteren echter wel zelf een leeftijdsgrens zoals te zien was in de tabel die eerder in dit artikel werd weergegeven. Dit doen verzekeraars als de leeftijd te hoog is, waardoor het overlijdensrisico te groot is. Verzekeraars kunnen op deze manier geen winst maken.

Verzekeraars hebben het recht om iemand te weigeren op basis van leeftijd, medische achtergrond of om andere redenen. Het kan dus voorkomen dat ouderen bij sommige verzekeraars geen uitvaartverzekering kunnen krijgen. Hier kan helaas niet tegen gedaan worden.

>> VERGELIJK HIER DE GOEDKOOPSTE BEGRAFENISVERZEKERING VOOR OUDEREN


Tips voor het afsluiten van een begrafenisverzekering

Staat u op het punt een begrafenisverzekering af te sluiten? Wij hebben nog een aantal tips voor u. Deze tips kunnen helpen bij het afsluiten van de juiste begrafenisverzekering. Mocht er iets onduidelijk zijn, dan is het verstandig om contact op te nemen met desbetreffende begrafenisverzekeraar.

1. Bereken hoeveel uw uitvaart gaat kosten

Bij het afsluiten van een begrafenisverzekering moet er altijd een verzekerd bedrag gekozen worden. Dit is het bedrag dat wordt verzekerd door de verzekeraar, en ook wordt uitgekeerd na overlijden. Het is belangrijk dat dit bedrag hoog genoeg is om de uitvaart mee te kunnen betalen.

Daarom is het belangrijk dat u weet hoeveel uw uitvaart ongeveer zal gaan kosten. Op deze manier is het verzekerde bedrag hoog genoeg. Op onze website hebben wij een programma staan waarmee de kosten van de uitvaart berekend kunnen worden. Klik op de link om daar naar toe te gaan.

2. Kies de juiste begrafenisverzekering

Er zijn verschillende soorten begrafenisverzekeringen. Elke soort heeft weer zijn eigen regels en voorwaarden. Kies daarom een verzekering die bij u past. De belangrijkste zijn de natura verzekering, kapitaal verzekering en een combinatie van deze twee verzekeringen.

Bij een natura verzekering bepaald de verzekeraar waar het verzekerde bedrag uitgegeven wordt. Nabestaanden mogen dus niet zelf een crematorium of leverancier van kisten kiezen. Dit doet de verzekeraar. De natura verzekering is vaak het goedkoopst.

Een kapitaal verzekering bied nabestaanden de kans om zelf te kiezen waar het verzekerde bedrag uitgegeven wordt. Ze mogen dus zelf de leveranciers en locaties kiezen. Deze verzekering is duurder dan een natura verzekering.

De populairste soort is een combinatie van deze twee. Dit noemen ze ook wel een combinatiepolis. Een deel van het verzekerde bedrag wordt door de verzekeraar uitgegeven, en het andere deel mogen de nabestaanden zelf uitgeven.

3. Bepaal of u de polis wilt indexeren

Een uitvaart kost gemiddeld €9.000 in Nederland. Dit bedrag stijgt ieder jaar door inflatie. Daardoor is een uitvaart over enkele jaren een stuk duurder dan nu. Verzekeraars weten dit, en bieden daarom de mogelijkheid aan om de polis te indexeren. Dit houd in dat het verzekerde bedrag ieder jaar meestijgt met de inflatie. Mocht u nu een verzekering afsluiten met een verzekerd bedrag van €9.000, dan is dit bedrag over 10 jaar mee gestegen met de inflatie. Zo krijgen nabestaanden altijd genoeg uitgekeerd.

Bij het indexeren van de polis kan het zijn dat de hoogte van de premie ook meestijgt met de inflatie. Informeer hier naar wanneer u de uitvaartverzekering afsluit.

4. Lees de polisvoorwaarden

Lees altijd de polisvoorwaarden voordat de begrafenisverzekering afgesloten wordt. Iedere verzekeraar heeft namelijk andere polisvoorwaarden. In de polisvoorwaarden staat bijvoorbeeld wat er wel en niet gedekt wordt, waar het verzekerde bedrag uitgegeven dient te worden en of er levenslang of tot een bepaalde leeftijd premie betaald dient te worden. Door de polisvoorwaarden goed door te lezen, staat u later niet voor verassingen.

Populaire berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goede Uitvaartverzekering

Goede Uitvaartverzekering bied een helder overzicht tussen de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen. Wij hebben een speciale tool die kan berekenen welke uitvaartverzekering het beste bij uw wensen past. Zo kunt u erop uit gaan dat u uw nabestaanden niet met een grote kostenpost achterlaat.

Logo Goede Uitvaartverzekering

Goedeuitvaartverzekering.nl 2020 © Alle Rechten Voorbehouden