3 goedkope uitvaartverzekeringen voor 18 jaar

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geschreven door Nora

Inhoud

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet iets waar 18-jarigen al graag mee bezig zijn. Op dat moment lijkt het iets waar men zich later pas druk over hoeft te maken. Toch is het meestal erg voordelig om er juist op 18-jarige leeftijd mee bezig te zijn. Er kan namelijk veel geld bespaard worden wanneer er een uitvaartverzekering op 18-jarige leeftijd wordt afgesloten. Om nog meer geld te besparen, kan men kiezen voor een extra goedkope uitvaartverzekering. Wij laten daarom in dit artikel 3 goedkope uitvaartverzekering voor een leeftijd van 18 jaar zien.


3 goedkope uitvaartverzekeringen voor 18 jaar

Er zijn in Nederland verschillende aanbieders van uitvaartverzekering. Een uitvaartverzekering op 18-jarige leeftijd afsluiten, kan lastig zijn. Op deze leeftijd heeft u waarschijnlijk nog geen tot weinig ervaring in het afsluiten van verzekeringen. Gelukkig kunnen wij u hierbij helpen.

Hieronder gaan wij in op 3 goedkope uitvaartverzekeringen voor 18-jarigen. Wij geven uitleg over de uitvaartverzekering die de verzekeraar aanbied en hoe hoog de premie is. Verder in het artikel geven wij meer uitleg over hoe u een uitvaartverzekering kunt afsluiten.

Monuta uitvaartverzekering

Monuta is misschien wel de bekendste aanbieder van uitvaartverzekeringen. Ze bieden verschillende soorten uitvaartverzekeringen aan. Wanneer u op een leeftijd van 18 jaar een uitvaartverzekering bij Monuta wilt afsluiten, bent u vaak erg voordelig uit.

Een Monuta uitvaartverzekering kost €9,00 per maand en dekt in dit geval een bedrag van €9.000. Dat betekent dat er na overlijden een bedrag van €9.000 wordt uitgekeerd om de uitvaart mee te kunnen betalen. Hiervan is €7.000 vrij te besteden door de nabestaanden, en wordt €2.000 door de verzekeraar uitgekeerd in goederen en diensten.

Een uitvaart kost in Nederland gemiddeld tussen de €7.500 en €9.000, dus kiezen veel mensen er voor een verzekerd bedrag dat dit ruim dekt.

AanbiederVerzekerd BedragPremie per maand
Monuta€9.000€9,00Meer info

Bij Monuta betaald u tot overlijden premie. Dat lijkt erg lang wanneer er op 18-jarige leeftijd een uitvaartverzekering wordt afgesloten, maar het goedkoper om dat nu te doen dan wanneer u hier mee wacht. Verder in dit artikel leggen wij dit uit aan de hand van een berekning.

Ook worden het verzekerd bedrag en de premie jaarlijks geïndexeerd. Dit houd in dat het meestijgt met de inflatie. Over 30 jaar is een uitvaart namelijk veel duurder dan een hedendaagse uitvaart. Dat komt door de inflatie. Daarom kunt u het verzekerde bedrag laten meestijgen met de inflatie, zodat nabestaanden de uitvaart in de toekomst nog steeds helemaal kunnen betalen.

Dela uitvaartverzekering

Een andere goedkope aanbieden van uitvaartverzekeringen is Dela. Zij bieden erg voordelige uitvaartverzekeringen voor 18-jarigen aan.

Ook bij Dela betaald u de premie tot aan uw overlijden. Het verzekerde bedrag is in dit geval €9.000, waarvan €6.000 vrij te besteden is door de nabestaanden. De overige €3.000 wordt uitgekeerd in de vorm van diensten en producten. Voor deze prijs is de polis geïndexeerd en betaald u premie tot overlijden.

AanbiederVerzekerd BedragPremie per maand
Dela€9.000€7,08Meer info

Yarden uitvaartverzekering

Over het algemeen is Yarden iets minder bekend dan Monuta en Dela. Toch bieden ze erg gunstige uitvaartverzekeringen aan. Een uitvaartverzekering van Yarden kost €7,48 per maand, met een verzekerd bedrag van €9.000. Hiervan is €4.500 vrij te besteden door de nabestaanden, en wordt €4.500 uitgekeerd in de vorm van diensten en producten door Yarden.

Wat anders is dan bij Dela en Monuta, is dat u bij Yarden niet levenslang premie hoeft te betalen. Bij Yarden betaald u premie tot 85 jaar. Ook na deze leeftijd bent u nog steeds verzekerd. Het verzekerde bedrag is geïndexeerd.

AanbiederVerzekerd BedragPremie per maand
Yarden€9.000€7,48Meer info

Goedkope uitvaartverzekering 18 jaar

De drie goedkoopste aanbieders van uitvaartverzekeringen voor 18-jarigen zijn dus Dela, Yarden en Monuta. Hiervan is Dela de goedkoopste. Toch bieden ze allemaal andere polisvoorwaarden, en het kan daardoor zo zijn dat het voordeliger is om de uitvaartverzekering niet bij de goedkoopste aanbieder af te sluiten.

AanbiederVerzekerd BedragPremie per maand
Dela€9.000€7,08Meer info
Yarden€9.000€7,48Meer info
Monuta€9.000€9,00Meer info

Waarom een uitvaartverzekering op 18-jarige leeftijd afsluiten goedkoper is

In dit artikel schreven we dat het voordeliger kan zijn om op 18-jarig leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten, dan wanneer men dit op latere leeftijd doet. Dit gaan we uitleggen aan de hand van een voorbeeld.

Laten we voor dit voorbeeld een persoon nemen die op 18-jarige leeftijd een uitvaartverzekering bij Dela afsluit. Stel dat hij zou overlijden op 83-jarige leeftijd (de gemiddelde levensverwachting in Nederland).

Hij zou in dit geval 65 jaar lang premie betalen. Dit komt neer op een totaalbedrag van €5.522,40. Dat lijkt veel geld. Toch kost een gemiddelde uitvaart veel meer.

Wanneer hij op 40 jarige leeftijd precies dezelfde uitvaartverzekering zou afsluiten, hoeft hij maar 43 jaar premie te betalen. In dit geval betaald hij €12,44 premie per maand. Dat komt uit op een totaalbedrag van €6419,04. Hij betaald dus €896,64 meer premie, omdat hij op een latere leeftijd de uitvaartverzekering heeft afgesloten.


Hoe sluit je een goedkope uitvaartverzekering op 18 jarige leeftijd af?

Wanneer u een goedkope uitvaartverzekering voor 18 jaar heeft gevonden, kunt u deze via de website van de verzekeraar afsluiten. Eerst vult u uw leeftijd in, waarna de premie nogmaals berekend zal worden. Hier kunt u ook kiezen wat de hoogte van het verzekerde bedrag moet zijn, of de polis geïndexeerd dient te worden en tot welke leeftijd u premie wenst te betalen.

Hierna kiest u voor de uitvaartverzekering die bij u past. Vervolgens zult u uw gegevens en een gezondheidsverklaring in moeten vullen, zodat de verzekeraar de verzekering in behandeling kan nemen. De gezondheidsvragen bepalen de hoogte van de premie. Iemand die ziek is, kan bijvoorbeeld een hoger overlijdensrisico hebben. Hierdoor kan de premie hoger worden. Lees hier meer over uitvaartverzekering afsluiten bij ziekte.

Na het aanvragen van de uitvaartverzekering neemt de verzekeraar de aanvraag en behandeling, en krijgt u na een aantal dagen te horen of de verzekeraar u aanneemt.

goedkope uitvaartverzekering 18 jaar
Goedkope uitvaartverzekering op 18-jarige leeftijd afsluiten

Uitvaartverzekering studenten

Steeds meer studenten kiezen ervoor om een uitvaartverzekering af te sluiten. Het kan namelijk voordeliger zijn om als student een uitvaartverzekering af te sluiten. Een uitvaartverzekering voor studenten is namelijk goedkoper dan voor mensen die een uitvaartverzekering op late leeftijd afsluiten.

Eerder schreven wij al een artikel met tips voor het afsluiten van een uitvaartverzekering als student zijnde. Klik op de link om meer te lezen over de goedkoopste uitvaartverzekering voor studenten.

AanbiederVerzekerd BedragPremie per maand
Dela€9.000€7,08Meer info
Yarden€9.000€7,48Meer info
Monuta€9.000€9,00Meer info

Populaire berichten

uitvaartverzekering afsluiten 2021

Uitvaartverzekering afsluiten 2021

Een uitvaartverzekering afsluiten in 2021? Het kan best lastig zijn om de juiste uitvaartverzekering te kiezen, omdat er veel aanbod is. Gelukkig

uitvaartverzekering aanvragen 2021

Uitvaartverzekering aanvragen 2021

Een uitvaartverzekering aanvragen in 2021 kan stukken makkelijker, nu wij de goedkoopste uitvaartverzekeringen van 2021 hebben gevonden. Het kan namelijk best lastig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goede Uitvaartverzekering

Goede Uitvaartverzekering bied een helder overzicht tussen de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen. Wij hebben een speciale tool die kan berekenen welke uitvaartverzekering het beste bij uw wensen past. Zo kunt u erop uit gaan dat u uw nabestaanden niet met een grote kostenpost achterlaat.

Logo Goede Uitvaartverzekering

Goedeuitvaartverzekering.nl 2020 © Alle Rechten Voorbehouden