Wanneer een begrafenisverzekering afsluiten?

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geschreven door Nora

Inhoud

Wanneer een begrafenisverzekering afsluiten? Het is een vraag waar veel mensen nog niet het antwoord op weten. Dat komt doordat het afsluiten van een begrafenisverzekering iets is waar we ons liever niet mee bezig houden. We schuiven het liever voor ons uit. En dat is begrijpelijk. Maar mocht je in de toekomst niet te veel kwijt willen zijn voor je begrafenisverzekering, kan het erg voordelig zijn om je er toch op jonge leeftijd mee bezig te houden.


Wanneer een begrafenisverzekering afsluiten?

Veel mensen weten niet wanneer ze een begrafenisverzekering zouden moeten afsluiten. Dat is namelijk best onduidelijk. Op jonge leeftijd is het iets waar we ons nog helemaal geen zorgen over hoeven te maken. Maar, hoe langer we hier mee wachten, hoe hoger de premie zal zijn. Zou u dan per se op jonge leeftijd een begrafenisverzekering moeten afsluiten?

Eigenlijk is daar niet een antwoord op. Er is namelijk niet één specifiek moment waarop u het beste een begrafenisverzekering kunt afsluiten. Het is namelijk altijd een goed moment om deze af te sluiten. Mocht u echter een zo laag mogelijke premie willen betalen, dan kunt u de begrafenisverzekering het best op een zo jong mogelijke leeftijd kunnen afsluiten. Verder in dit artikel laten wij u aan de hand van een berekening zien waarom dit een stuk voordeliger is.


Vanaf welke leeftijd een begrafenisverzekering afsluiten?

Een uitvaart kost in 2020 ongeveer €9.000, en dit bedrag stijgt ieder jaar door de inflatie. Over enkele tientallen jaren, kunnen de kosten voor een uitvaart dus enorm opgelopen zijn. Daarom kiest ook het grootste deel van de Nederlands voor een uitvaartverzekering. Zo’n 70% van alle Nederlands heeft een uitvaartverzekering. Op deze manier dekken zij de kosten voor hun uitvaart.

Wanneer er een uitvaartverzekering afgesloten wordt moet er iedere maand premie betaald worden. De hoogte van deze premie is afhankelijk van verschillende factoren. Een van deze factoren is de leeftijd. Hoe hoger de leeftijd, hoe hoger het overlijdensrisico. Ook ziekte en het medische verleden kunnen een rol spelen bij het afsluiten van een uitvaartverzekering.

Omdat mensen op late leeftijd een hoger overlijdensrisico hebben, willen verzekeraars dit risico afdekken met een hogere premie. Daarom zullen mensen op hogere leeftijd meer premie betalen dan iemand die op jonge leeftijd een uitvaartverzekering wil afsluiten.

Het verstandigste is om op een zo jong mogelijke leeftijd een uitvaartverzekering af te sluiten. Dat is namelijk financieel gezien erg voordelig. Zo wordt er namelijk over het hele betalingstermijn maandelijks een stuk minder premie betaald.

Kosten van een begrafenisverzekering

De kosten van een uitvaartverzekering verschillen per situatie. Deze zijn afhankelijk van factoren als leeftijd, medische achtergrond en levensstijl. Bij het afsluiten van uitvaartverzekering moet men altijd een medische vragenlijst invullen. Op basis hiervan wordt de hoogte van de premie betaald. Iemand met een hoger overlijdensrisico betaald over het algemeen meer premie dan iemand die een laag overlijdensrisico heeft.

Gemiddeld gezien zijn dit de maandelijkse kosten van een uitvaartverzekering:

  • Een 18-jarige betaald ongeveer 8 euro per maand
  • Een 30-jarige betaald ongeveer 11 euro per maand
  • Een 50-jarige betaald ongeveer 20 euro per maand

Wanneer iemand op 18-jarige leeftijd een uitvaartverzekering afsluit, hoeft hij zijn hele leven maar 8 euro per maand te betalen. Ook wanneer hij 50 jaar is.


Goedkope begrafenisverzekering afsluiten

Bent u opzoek naar de goedkoopste uitvaartverzekering? Bij goedeuitvaartverzekering.nl zijn wij altijd opzoek naar de beste en goedkoopste uitvaartverzekeringen. Wij willen het namelijk zo makkelijk mogelijk maken om een uitvaartverzekering af te sluiten, omdat we weten hoe belangrijk het is.

Op onze website hebben wij dan ook een handige tool waarmee we real-time de hoogte van de premie berekenen per verzekeraar. De uitkomst wordt weergegeven in een duidelijk overzicht. Vergelijk hier de goedkoopste uitvaartverzekeringen!

Vergelijk hier de goedkoopste uitvaartverzekering:

VerzekeraarPremie per maandVerzekerd bedrag
Yarden€ 7,94€9.000Meer info
Dela€ 8,06€8.000Meer info
Monuta€ 10,14€8.000Meer info

Vanaf welke leeftijd kan er een begrafenisverzekering afgesloten worden?

Vanaf een leeftijd van 18 jaar is het mogelijk om begrafenisverzekering af te sluiten, omdat men vanaf die leeftijd namelijk volgens de wet volwassen is. Tegelijk is de premie die men op deze leeftijd betaald, ook het laagst. Dat komt doordat het overlijdensrisico op deze leeftijd erg laag is.

Wanneer de ouders een begrafenisverzekering hebben afgesloten, zijn kinderen tot 18 jaar vaak gratis meeverzekerd. De meeste verzekeraars doen dit, maar de voorwaarden verschillen hiervoor echter wel per verzekeraar. De meeste verzekeraars doen dit echter wel. Veel mensen lezen daarom goed de polisvoorwaarden door voordat ze een begrafenisverzekering afsluiten. Zo komen ze niet voor verassingen te staan.

Gratis meeverzekeren

Verzekeraar Yarden is de tolerantste van de drie populairste verzekeraars. Zij laten namelijk kinderen tot 21 jaar gratis meeverzekeren op de polis van een van de ouders.

Met een begrafenisverzekering van Monuta zij kinderen gratis meeverzekerd tot een leeftijd van 18 jaar. De hoogte van de dekking is net zo hoog als het verzekerde bedrag van een van de ouders.

Helaas is Dela niet zo vrijgevig. Zij verzekeren alleen kinderen vanaf de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte gratis mee. Natuurlijk is het mogelijk om de kinderen na deze 60 dagen ook mee te verzekeren, alleen moet hier wel speciale kinderpremie voor betaald worden.

Verzekeraar Dela heeft totaal andere voorwaarden. Kinderen zijn vanaf de zwangerschap tot 60 dagen na de geboorte gratis meeverzekerd. Na deze 60 dagen kunnen ze worden meeverzekerd op de polis van de ouders, mits ze een kinderpremie betalen.

Wij schreven eerder al een artikel over het laten meeverzekeren van uw kinderen. Klik op de link om het artikel te lezen.

wanneer begrafenisverzekering afsluiten
Wanneer sluit u een begrafenisverzekering af?

Waar op letten bij het afsluiten van een begrafenisverzekering?

De meeste mensen die een begrafenisverzekering afsluiten houden met een aantal dingen rekening. Zo kunnen ze voor de beste begrafenisverzekering kiezen. Wij hebben daar hieronder een opsomming over gemaakt.

Wat zijn de uitvaartkosten?

Bij het afsluiten van een begrafenisverzekering moet er altijd gekozen worden voor een verzekerd bedrag. De hoogte hiervan moet vaak ongeveer net zo hoog zijn als de waarschijnlijke kosten van de uitvaart. Zo kunnen de nabestaanden de gehele kosten van de uitvaart dekken. Op onze website kunt u de uitvaartkosten berekenen.

Welke soort verzekering wilt u?

Op het gebied van begrafenisverzekeringen zijn er verschillende soorten verzekeringen waar u uit kunt kiezen. De belangrijkste soorten zijn de natura verzekering, kapitaal verzekering en een combinatiepolis. Iedere soort verzekering heeft zo zijn eigen voorwaarden. Veel mensen denken hier dus goed over na voordat ze de verzekering afsluiten.

De eerste soort die we benoemde was de natura verzekering. Bij deze verzekering keert de verzekeraar na overlijden geen geldbedrag uit, maar goederen en diensten, ter hoogte van het verzekerde bedrag. Nabestaanden kunnen dus niet zelf kiezen waar en bij wie dit bedrag besteed wordt. Deze soort verzekering is vaak de goedkoopste.

Het is ook mogelijk om een kapitaal verzekering te kiezen. Na overlijden keert de verzekeraar het verzekerde bedrag in de vorm van een geldbedrag uit. Nabestaanden mogen dan zelf kiezen waar ze dit bedrag aan uitgeven, mits het voor de uitvaart is bestemd.

De meest gekozen soort is een combinatiepolis. Dit is een combinatie tussen een natura en kapitaalverzekering. Een deel van het verzekerde bedrag wordt door de verzekeraar uitgekeerd in diensten en goederen, en een ander deel in de vorm van een geldbedrag.

Polis indexeren of niet?

Ieder jaar stijgen de kosten van de producten en diensten die we kopen met ongeveer 2%. Dat komt door de inflatie. Hierdoor stijgen ook de kosten van een uitvaart. Daardoor kan een uitvaart die in 2020 €9.000 kost over 40 jaar ineens €20.000 kosten. Wanneer u nu een verzekering met een verzekerd bedrag van €9.000 afsluit, zouden uw nabestaanden over 40 jaar dus nog €11.000 zelf moeten bijbetalen.

Om dit te voorkomen kunt u de polis laten indexeren. Dat houd in dat het verzekerd bedrag meestijgt met de inflatie.

Lees de polisvoorwaarden

Iedere verzekeraar hanteert andere polisvoorwaarden. In de polisvoorwaarden staan de regels van de begrafenisverzekering. Voor veel mensen is het dus belangrijk om deze goed door te lezen. Zo komen ze niet voor verassingen te staan.

VerzekeraarPremie per maandVerzekerd bedrag
Yarden€ 7,94€9.000Meer info
Dela€ 8,06€8.000Meer info
Monuta€ 10,14€8.000Meer info

Populaire berichten

uitvaartverzekering afsluiten 2021

Uitvaartverzekering afsluiten 2021

Een uitvaartverzekering afsluiten in 2021? Het kan best lastig zijn om de juiste uitvaartverzekering te kiezen, omdat er veel aanbod is. Gelukkig

uitvaartverzekering aanvragen 2021

Uitvaartverzekering aanvragen 2021

Een uitvaartverzekering aanvragen in 2021 kan stukken makkelijker, nu wij de goedkoopste uitvaartverzekeringen van 2021 hebben gevonden. Het kan namelijk best lastig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goede Uitvaartverzekering

Goede Uitvaartverzekering bied een helder overzicht tussen de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen. Wij hebben een speciale tool die kan berekenen welke uitvaartverzekering het beste bij uw wensen past. Zo kunt u erop uit gaan dat u uw nabestaanden niet met een grote kostenpost achterlaat.

Logo Goede Uitvaartverzekering

Goedeuitvaartverzekering.nl 2020 © Alle Rechten Voorbehouden