3 voordelige begrafenisverzekeringen voor ouderen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Geschreven door Nora

Inhoud

Een voordelige begrafenisverzekering voor ouderen is soms lastig te vinden. Dit komt door het grote aanbod dat er is. Gelukkig hoeft het niet meer lastig te zijn, nu wij u hier 3 voordelige begrafenisverzekeringen voor ouderen hebben gevonden. In dit artikel leggen wij u uit welke voordelige begrafenisverzekeringen er zijn en hoe u deze het beste kunt afsluiten.


Voordelige begrafenisverzekering voor ouderen

Het is altijd mogelijk om als oudere een begrafenisverzekering af te sluiten. Echter kan het is sommige gevallen wel net wat anders gaan dan bij een begrafenisverzekering voor jongeren. Zo moeten ouderen over het algemeen een hogere premie betalen dan iemand die op jonge leeftijd een begrafenisverzekering afsluit.

Dit komt door het overlijdensrisico. Het overlijdensrisico is bij ouderen namelijk hoger dan bij jongeren. Verzekeraars willen dit risico afdekken. Dat doen ze door de premie te verhogen. Het kan ook zo zijn dat verzekeraars dit doen bij iemand die ziek is, omdat ziekte de levensverwachting kan verlagen.

Verzekeraars hanteren ook een leeftijdsgrens. Wanneer uw leeftijd onder deze leeftijdsgrens valt, kunt u zonder problemen een begrafenisverzekering bij desbetreffende verzekeraar afsluiten. Bent u ouder dan de leeftijdsgrens? Dan kunt u de begrafenisverzekering alleen onder speciale voorwaarden afsluiten. Daar vertellen wij u later in dit artikel meer over.

Leeftijdsgrens begrafenisverzekering

In onderstaande tabel staat de leeftijdsgrens van Monuta, Yarden en Dela weergegeven. Mocht u ouders zijn dan de aangegeven leeftijdsgrens, is er gelukkig nog steeds een oplossing.

Monuta75 jaarMeer info
Yarden75 jaarMeer info
Dela75 jaarMeer info
De leeftijdsgrens van Monuta, Yarden en Dela

De voordeligste begrafenisverzekering voor ouderen

Een begrafenisverzekering voor ouderen is duurder dan een voor jongeren. Daarnaast vragen verzekeraars altijd een andere premie dan hun concurrenten, en zit er ook nog eens verschil in de soort verzekering. Iedere verzekeraar hanteert namelijk andere polisvoorwaarden.

Naast de polisvoorwaarden zijn er ook andere factoren waarop de hoogte van de premie wordt gebaseerd. Denk bijvoorbeeld aan de leeftijd, levensstijl (roker, drinker, sport, etc.) en de medische achtergrond.

Over het algemeen betaald een ouder persoon een hogere premie dan iemand die jong is. Ook betalen mensen die ziek zijn een hogere premie dan een persoon die niet ziek is, omdat het overlijdensrisico in dat geval eenmaal hoger is. Het kan ook zo zijn dat een roker meer premie betaald dan iemand die niet rookt. De kans op (terminale) ziekte is namelijk groter bij rokers.

Hieronder staan de voordeligste begrafenisverzekeringen voor ouderen weergegeven. De premie die u ziet is gebaseerd op een gezond persoon van 70 jaar oud, met een verzekerd bedrag van in dit geval €7.500.

AanbiederPremie vanaf
Monuta€ 37,80Meer info
Dela€ 54,02Meer info
Yarden€ 60,37Meer info

Begrafenisverzekering afsluiten op late leeftijd

Wanneer u een begrafenisverzekering op late leeftijd wilt afsluiten, is dat eigenlijk in de meeste gevallen helemaal geen probleem. Zolang de leeftijd onder de leeftijdsgrens valt, kan dit zonder enkele problemen. In Nederland hebben we namelijk geen wettelijke leeftijdsgrens voor begrafenisverzekeringen.

Een verzekeraar heeft het recht om iemand te weigeren. Dit mogen ze doen op basis van leeftijd, levensstijl of medische achtergrond. Ze zijn namelijk niet verplicht om iedereen aan te nemen, zoals bij een zorgverzekering wel het geval is.

Hierdoor kan het dus voorkomen dat iemand op late leeftijd bij sommige verzekeraars geen begrafenisverzekering kan krijgen. Helaas kan hier niks tegen gedaan worden.

>> VERGELIJK HIER VOORDELIGE BEGRAFENISVERZEKERINGEN VOOR OUDEREN


Tips voor het afsluiten van een voordelige begrafenisverzekering voor ouderen

Wilt u een begrafenisverzekering afsluiten? Soms kan dat lastig zijn, als u niet weet waar u op moet letten. Daarom hebben wij nog een aantal tips waar u op zou kunnen letten, zodat u de juiste begrafenisverzekering afsluit. Heeft u vragen, of is er iets onduidelijk? Neem dan even contact op met desbetreffende verzekeraar.

1. Bereken de uitvaartkosten

U zult altijd een verzekerd bedrag moeten kiezen bij het afsluiten van een begrafenisverzekering. Het verzekerd bedrag is het bedrag dat u verzekerd, en dat aan de nabestaanden wordt uitgekeerd na overlijden. Dit bedrag moet dus wel hoog genoeg zijn, zodat nabestaanden genoeg geld hebben om de uitvaart mee te kunnen betalen.

Hiervoor zult u natuurlijk moeten weten hoeveel uw uitvaart waarschijnlijk gaat kosten. Alleen zo weet u of het verzekerd bedrag hoog genoeg is. Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost ongeveer €8.500, maar dit is natuurlijk voor iedereen anders. Op onze website kunt u de mogelijke kosten van uw uitvaart berekenen. Klik op de link om dat te doen!

2. Kies de juiste begrafenisverzekering

Natuurlijk wilt u een voordelige begrafenisverzekering voor ouderen, maar het is ook belangrijk dat u weet welke soort verzekering u wilt. Iedere soort heeft zijn eigen voorwaarden, zodat u een verzekering kunt kiezen die echt bij u past. Over het algemeen zijn er 3 belangrijke begrafenisverzekeringen:

  • Natura verzekering
  • Kapitaal verzekering
  • Combinatiepolis

Een natura verzekering is over het algemeen goedkoper dan de overige twee. Na overlijden keert de verzekeraar namelijk niet een geldbedrag uit, maar waarde van het verzekerde bedrag in de vorm van producten en diensten. De verzekeraar bepaalt dan bijvoorbeeld ook wie de uitvaartondernemer is en waar de kist gekocht dient te worden.

Het tegenovergestelde gebeurt bij een kapitaal verzekering. De verzekeraar keert hier namelijk de waarde van het verzekerd bedrag uit in de vorm van geld. Nabestaanden mogen dus zelf kiezen waar dit geldbedrag uitgegeven wordt, zolang het maar aan de uitvaart wordt uitgegeven.

Vervolgens is het ook mogelijk om te kiezen voor een combinatie van deze twee verzekeringen. Dat doen de meeste mensen, en het wordt een combinatiepolis genoemd. Een deel van het verzekerde bedrag wordt uitgekeerd in de vorm van producten en diensten, en het andere deel wordt uitgekeerd in de vorm van geld.

3. Polis indexeren?

Zoals gezegd kost een uitvaart in Nederland gemiddeld €9.000. Door de inflatie stijgt dit bedrag ieder jaar met ongeveer 2%. Hierdoor kost een uitvaart over enkele jaren een stuk meer dan nu. Wanneer het verzekerde bedrag op €9.000 staat, zou het door de inflatie over enkele jaren veel te weinig kunnen zijn om de uitvaart mee te bekostigen.

Het is daarom mogelijk om de polis te indexeren. Dit houd in dat het verzekerde bedrag meestijgt met de inflatie. Zo kunnen de gehele kosten van de uitvaart ook over tientallen jaren gedekt worden.

Verzekeraars bieden u altijd de optie om de polis te indexeren. Denk hier dus goed over na.

4. Polisvoorwaarden doorlezen

Voordat u de begrafenisverzekering afsluit, lezen veel mensen nog even goed de polisvoorwaarden door. Iedere verzekeraar hanteert namelijk andere polisvoorwaarden. In deze voorwaarden staan eigenlijk alle regels en voorwaarden omtrent de verzekering die wordt afgesloten. Denk aan wat er wel en niet gedekt wordt en tot welke leeftijd u premie betaald.


Ouder dan de leeftijdsgrens?

Het kan voorkomen dat iemand een begrafenisverzekering wilt afsluiten wanneer hij of zij ouder is dan de leeftijdsgrens (75 jaar). Verzekeraars bieden voor hen een andere oplossing.

Zij kunnen namelijk een begrafenisverzekering op basis van een koopsom afsluiten. In dit geval wordt de premie niet maandelijks, maar in één keer afbetaald. Na overlijden keert de verzekeraar nog steeds het verzekerde bedrag uit. Vraag hiervoor altijd naar de voorwaarden van de verzekeraar.

Voordelige begrafenisverzekering ouderen

Populaire berichten

uitvaartverzekering afsluiten 2021

Uitvaartverzekering afsluiten 2021

Een uitvaartverzekering afsluiten in 2021? Het kan best lastig zijn om de juiste uitvaartverzekering te kiezen, omdat er veel aanbod is. Gelukkig

uitvaartverzekering aanvragen 2021

Uitvaartverzekering aanvragen 2021

Een uitvaartverzekering aanvragen in 2021 kan stukken makkelijker, nu wij de goedkoopste uitvaartverzekeringen van 2021 hebben gevonden. Het kan namelijk best lastig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Goede Uitvaartverzekering

Goede Uitvaartverzekering bied een helder overzicht tussen de verschillende aanbieders van uitvaartverzekeringen. Wij hebben een speciale tool die kan berekenen welke uitvaartverzekering het beste bij uw wensen past. Zo kunt u erop uit gaan dat u uw nabestaanden niet met een grote kostenpost achterlaat.

Logo Goede Uitvaartverzekering

Goedeuitvaartverzekering.nl 2020 © Alle Rechten Voorbehouden